5 redenen om voor een freelancer te kiezen


1. Goedkoper

Dit is een van de grootste voordelen. Als freelancer werk ik op projectbasis, en voer dus vaak slechts tijdelijk opdrachten uit. Hierdoor wordt het een stuk goedkoper dan wanneer u door het gemis van een werknemer handel misloopt. Of, neemt u een vaste medewerker aan met een aardig jaarsalaris... Daarnaast ben ik als freelancer gedreven. Zelfs al is mijn uurtarief best hoog, toch zal prijs-kwaliteitverhouding bij mij vaak beter zijn. Dit komt door de snelheid, efficiëntie en expertise waarmee ik mijn werk uitvoer. 

Uiteindelijk is af en toe een freelancer goedkoper dan een extra medewerker.

 

2. Deskundigheid

u kunt zelf een freelancer selecteren met de juiste kennis, competenties en vaardigheden. U hebt de mogelijkheid te kiezen voor iemand die precies past bij uw Winkel. Wanneer u een vaste werknemer in dienst neemt, is deze hopelijk van alle markten thuis. Voordat er iemand is ingewerkt zal zijn kennis wat oppervlakkig zijn. Daarom kies je beter voor iemand die gespecialiseerd is en al heel veel ervaring heeft in het optiek vak. Dan kunt u rustig op zoek gaan naar de beste oplossing voor uw winkel. 

 

3. Flexibiliteit

Freelancers zijn vaak snel beschikbaar. (de laatste tijd is het wel erg druk)  Omdat ik als freelancer niet gebonden ben aan vaste uren, kan ik werken op verschillende tijdstippen. Aangezien winkels tegenwoordig 7 dagen per week open zijn en vaak ook nog s'avonds  kan ik gewoon doorwerken indien nodig. Ook lange dagen behoren tot de mogelijkheden.

 

4. Geen 9-to-5  mentaliteit

Een medewerker die uitvalt of niet snel te vervangen is geeft vaak stress in de winkel. Ontevreden medewerkers zijn slecht voor het moraal. Dit is niet het geval bij mij. Een freelancer moet zich bewijzen en zal er dus alles aan doen om snel en goed te werken. Een tevreden klant kan namelijk een goede referentie zijn. Ook zal de freelancer zijn klant zo tevreden mogelijk proberen stellen, zodat de klant later opnieuw met hem zal willen werken. Ik breng meestal rust in uw winkel.

 

5. Meer verantwoordelijkheid

Een freelancer werkt voor zichzelf, staat in voor zijn eigen daden, en neemt dus meer verantwoordelijkheid. Hij weet dat hij zelf waarvoor hij verantwoordelijk en aansprakelijk. Hij kan problemen niet afschuiven op zijn collega’s of werkgever. Hierdoor is er een grotere kans dat ik deze problemen voor u zal oplossen.